• Maandag t/m Vrijdag : 8:30 t/m 18:00 | Zaterdag : 10.00 t/m 17.00 | Donderdag : 19:00 t/m 21:00 (op afspraak) | Zondag : op afspraak

APK

WAT HOUD EEN APK-KEURING IN?

De apk (algemene periodieke keuring) is door de overheid ingevoerd om te controleren of uw auto nog verkeersveilig is, voldoet aan de milieunormen en op de juiste manier staat geregistreerd. De apk-keuring is wettelijk verplicht, maar is wel een momentopname. Wanneer uw auto ‘apk-goedgekeurd’ is, wil dat niet zeggen dat uw auto de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Regelmatig onderhoud bij Kwaliteit Auto’s, blijft verstandig.

APK

Waar controleren wij op?

Banden, stuurinrichting, remmen, verlichting, carrosserie. Alles komt aan de beurt tijdens de APK keuring. U kunt hiervoor bij Kwaliteit Auto’s terecht. Ervaren APK Keurmeesters en de RDW erkenning staan garant voor een snelle en deugdelijke APK.

WANNEER MOET DE APK PLAATSVINDEN?

U krijgt automatisch bericht van de RDW met daarop de uiterste datum waarop uw APK keuring voldaan moet zijn. U kunt natuurlijk eerder een APK keuring inplannen, wanneer u dit plant, is afhankelijk van de kentekenregistratie. Als u eerder een APK keuring afspraak maakt dan de berichtgeving van de RDW, dan blijft de APK vervaldatum gehandhaafd. Het verdient aanbeveling dat u zich aan de daarop vermelde datum houdt. Anders mag uw auto de weg niet meer op en riskeert u een flinke boete.

MAAK NU EEN AFSPRAAK OM UW APK IN TE PLANNEN!

NEEM NU CONTACT OP

DUUR VAN EEN APK KEURING

De erkende APK Keurmeesters van Kwaliteit Auto’s onderwerpen uw auto aan een grondige inspectie. Dat duurt 45 minuten tot een uur. Mocht er een RDW steekproef plaatsvinden dan duurt de keuring 2 uur langer. U kunt daar bij blijven, als u wilt. Na afloop krijgt u direct een keuringsrapport mee.